Chimro Distribution >>

Fertilizanti PLANTFERT Extraradiculari (Foliari)


Îngrăşămintele extraradiculare "PLANTFERT" conţin ca macroelemente nutritive azot (N), fosfor (P), potasiu (K) şi microelementele fier (Fe), cupru (Cu), zinc (Zn), mangan (Mn), bor (B), cobalt (Co) chelatizate, elementele secundare magneziu (Mg), calciu(Ca) si sulf (S), precum şi substanţe organice. Microelementele complet chelatizate asigură o uşoară absorbţie (asimilare de către plante) şi o eficienţă rapidă, modificări vizibile în starea de vegetaţie a culturii observându-se în 3 - 5 zile de la aplicare (efectuarea tratamentului foliar).

Fertilizarea extraradiculară, prin stropire, pulverizare cu îngrăşământul "PLANTFERT" este recomandată a se aplica la următoarelor culturi: grâu, secară, orz, ovăz, porumb, floarea soarelui, rapita, soia, sfeclă de zahăr, sorg, hamei, tutun, tomate, ardei, vinete, cartofi, varză, conopidă, fasole, mazăre, linte, castraveţi, ceapă, usturoi,plante tehnice (in, bumbac, canepa), mustar, pepeni galbeni şi verzi, căpşuni, viţă de vie, pomi fructiferi, citrice, flori, pajisti, gazon, lucerna, etc.

Fertilizantii extraradiculari din gama "PLANTFERT" sunt caracterizaţi de o eficienţă agrochimică si economica ridicata, contribuind la creşterea şi dezvoltarea optimă a plantelor, asigurând:

- formarea şi dezvoltarea sistemului radicular şi foliar, a organelor de reproducere, a florilor, fructelor şi seminţelor;

- creşterea rezistenţei plantelor la boli şi dăunători;

Familia de Ingrasaminte Radiculare PLANTFERT(click pe denumire produs pentru detalii):

- calitatea şi rezistenţa fructelor;

- sporuri de producţie şi produse calitativ superioare.

Dozele de aplicare a îngrăşământului

Îngrăşămintele complexe foliare "PLANTFERT" se aplică în cultura mare, legumicultură, horticultură, pomicultură şi viticultură sub formă de soluţii diluate de concentraţie 0.5 - 2 % (0.5 - 2 litri de îngrăşământ "PLANTFERT" la 100 litri de apă), prin stropirea plantelor sau unde este cazul - la plantare - prin înmuierea rădăcinilor în soluţie de concentraţie 2% de îngrăşământ "PLANTFERT".

In floricultură fertilizantul se aplică sub formă de soluţii diluate de concentraţie 0,3 - 0,5% la intervale de 10 - 15 zile.

Doza normală de fertilizant aplicat pentru cultura mare şi în legumicultură este de 5 - 6 litri/ha, iar în horticultură, pomicultură şi viticultură de 6 - 10 litri/ha utilizând o soluţie de concentraţie 1%.

Pentru prevenirea şi tratarea carenţelor minore în microelemente sunt recomandate cantităţi de 5 - 8 litri /ha de fertilizant foliar, iar pentru carenţe majore în nutrienţi (în cazul unor factori de stres climatic şi/sau tehnologic sau un sol sărac, nisipos) cantităţi de 8 - 10 litri /ha de fertilizant foliar.

Cantităţile de soluţie diluată de fertilizant ce se recomandă pentru o stropire sunt de 250 - 600 l/ha pentru cultura mare şi legumicultură şi de 600 - 1500 l/ha în horticultură, pomicultură şi viticultură.

Producatorul recomanda aplicarea in doze de 5 – 12 litri / ha prin amestecare cu 250 – 1500 litri de apa, in functie de cultura, in special prin metode terestre care asigura o mai mare eficienta prin reducerea efectelor nefavorabile de asimilare datorate fenomenelor de evaporare a solventului. In cazul aplicarii “avio” concentratia solutiilor aplicate poate fi de 6 - 10%, dar cu eficiente mai scazuta. O eficacitate sporita se obtine prin efectuarea a minim 2-3 tratamente foliare la cultura mare si 4-8 tratamente la culturile intensive in sere, solarii si camp.

Compatibilităţi

Produsele "PLANTFERT" se pot aplica în asociere cu o mare parte din tratamentele fitosanitare fiind compatibile cu majoritatea pesticidelor utilizate în România. Producătorul recomandă efectuarea unui test de compatibilitate înainte de aplicare prin amestecarea produselor conform concentraţiilor recomandate de producători pentru soluţia ce urmează a se utiliza.

Producătorul nu recomandă amestecarea fertilizantului "PLANTFERT" cu soluţiile cuprice (piatra vânătă, zeama bordeleză, soluţiile burgunde, etc), soluţiile sulfocalcice, polisulfurile, soluţiile puternic alcaline, produsele fiind incompatibile cu acestea.

La prepararea soluţiilor de fertilizant pentru aplicarea foliară se recomandă utilizarea unei ape cu o încărcătură redusă de săruri minerale, « apă pentru irigaţii » (duritate mică).


Familia de Ingrasaminte Foliare PLANTFERT
fertilizanti radiculari